Compania Schoenenberger
Compania Schoenenberger a fost fondată în anul 1927 de către Walther Schoenenberger - un pionier al medicamentelor pe bază de plante și aparține din anul 1991 grupului de companii Salus - un lider de piață în industria alimentară și de sănătate.
Produsele Schoenenberger au o tradiție de peste 90 de ani. În prezent se folosesc tehnologii moderne de producție, respectându-se însă procesul tradițional.
Gama noastră de produse constă în peste 35 de sucuri de plante medicinale presate la rece. Materia primă a sucurilor provine din agricultura ecologică care se practică în zonă. În timpul prelucrării se fac numeroase controale riguroase pentru a garanta cea mai înaltă calitate a sucurilor.
Unicitatea produselor Schoenenberger constă în faptul că plantele nu sunt diluate, nu sunt uscate și nu conțin nici un fel de aditivi, conservanți sau alcool. Toate ingredientele rămân în forma lor naturală.
Mai multe informații:
Începuturile în bucătăria mamei
Walther Schoenenberger (1901-1982) s-a ocupat deja de sucurile de legume în timpul studiilor de farmacie.
Era convins că o plantă își poate dezvolta pe deplin proprietățile vindecătoare numai prin interacțiunea diferitelor ingrediente.
Substanțele fitochimice secundare, cum ar fi flavonoidele și taninurile, se găsesc în cea mai mare concentrație în plantele proaspete.
În bucătăria mamei sale, farmacistul a experimentat producția de sucuri de legume proaspăt stoarse.
Utilizarea conservanților era tabu, deoarece sucul ar trebui să rămână pur natural.
În 1927, folosind metoda pe care a dezvoltat-o, Schoenenberger a fondat compania de lângă Stuttgart, care îi poartă și astăzi numele.
Capitalul său de lucru: o idee și cartea de economii a logodnicei sale. Primele produse au inclus sucul de urzică, podbal și păducel.
Recunoașterea ca produs medicinal
De-a lungul anilor compania a fost reconstruită și extinsă, iar numărul angajaților a crescut.
Walther Schoenenberger s-a implicat ferm în medicina naturistă.
Unul dintre cele mai mari succese ale sale în 1961 a fost includerea „sucurilor presate din plante proaspete” ca medicamente fără prescripție medicală în Legea medicamentelor.
De-a lungul timpului, noile generații prescriu în mod expres „planta proaspătă”. Studiile științifice și scrisorile personale de mulțumire confirmă producătorul de medicamente naturiste.
În 1971, Walther Schoenenberger a fost onorat cu Crucea Federală a Meritului pentru munca sa de-a lungul vieții.
Una dintre marile sale realizări a fost redescoperirea metodelor de vindecare încercate și testate ale sucurilor de plante presate din anii '20.
Întregul este mai mult decât suma părților sale
Plantele conțin o multitudine de ingrediente care se armonizează unele cu altele, sunt unice prin complexitatea lor și formează o unitate eficientă - așa-numitul inel de ingrediente active.
Ingredientele sunt eliberate din planta proaspătă prin procesul de presare lent Schoenenberger și sunt în mare parte conținute în sucul proaspăt în starea lor naturală.
Sucurile de legume sunt îmbuteliate în mod natural, ceea ce înseamnă că ingredientele active nu sunt modificate de agenți de extracție, alcool, conservanți sau alte substanțe auxiliare.
În acest fel, își pot dezvolta pe deplin efectul fiziologic natural.
De la concurent la partener
Schoenenberger face parte din Grupul Salus, lider de piață în industria alimentară sănătoasă, din 1991.
Prin alăturarea celor doi fitospecialiști SALUS Haus și Schoenenberger în 1991, competențele au fost grupate în mod eficient și au putut crea sinergii valoroase.
Ambele companii se completează excelent prin know-how și experiență în fabricarea agenților fitoterapeutici.
Cultivarea regională
Schoenenberger este ferm înrădăcinat în Magstadt.
Multe materii prime organice pentru sucurile din plante proaspete sunt cultivate direct în zonă.
Împreună cu o pepinieră contractată, a fost dezvoltat un concept de cultivare regională, care este extins continuu în strânsă cooperare și adaptat la cele mai noi cunoștințe de cultivare ecologică.
Investiții pentru viitor
În 2007, la Schoenenberger din Magstadt a fost sărbătorită inaugurarea noii unități de producție ultra-moderne.
Facilitățile de producție, facilitățile laboratorului de asigurare a calității și facilitățile logistice au fost construite în conformitate cu cele mai noi standarde tehnice.
Noua clădire se întinde pe o suprafață de aproximativ 3500 de metri pătrați, în locația Magstadt.
„Privim spre viitor cu încredere și dorim să transmitem un semnal important pentru regiune”, a declarat Otto Greither, proprietarul Grupului Salus, la inaugurare.