Phyto Sapiens
„Nimeni nu poate depăşi o problemă de sănătate dacă foloseşte acelaşi
clişeu de gândire care a declanşat afecţiunea" (Thomas Edison)
Programul D-nei Conf. Simona Bostan: 22.10 - 24.10.17 - Timișoara, 25.10 - 29.10.17 - Oradea, 31.10 - 05.11.17 - Constanța
Magazin online - Aici puteti comanda !
EN   DE  
Salus
Informații utile
Apariții media
Colaboratori
» SALUS - PRODUCTIE

NATURA SI TEHNICA

„Pentru sănătate, doar ce e mai bun este suficient de bun!” Acesta este motto-ul întemeietorului companiei Salus, după care ne conducem – fie că este vorba despre materii prime, despre procurarea unor maşini noi sau despre cea mai modernă tehnică de laborator.

 

Ca materie primă pentru circa 1500 de produse de calitate premium, Salus preferă plantele medicinale din culturi biologice sau sălbatice. Căci calitatea începe de la resurse. Vom lua exemplul unui amestec de plante pentru ceai, pentru a înţelege laboriosul proces de producţie:

 

Din ierburile primite de Salus de la furnizori se recoltează probe care sunt supuse celor mai intenstive controale de recepţie. Se verifică după standarde stricte, care depăşesc cu mult cerinţele legislative, spre exemplu, provenienţa, conţinutul în ingrediente active şi puritatea – respectiv posibila radioactivitate sau eventualul conţinut de metale grele, pesticide sau aflatoxine (otrăvuri ale ciupercilor de mucegai). Toare resursele receptate la Salus trebuie să obţină rezultate optime la aceste teste, abia apoi plantele sunt admise în procesul de producţie al ceaiului.

 

PRELUCRARE LABORIOASA

Mai întâi, ierburile sunt răcite în mod ecologic, fără chimicale, cu azot lichid, la minus 80 de grade, pentru eliminarea insectelor.

Urmează alte etape de control. După tăiere şi filtrare are loc sortarea cu curenţi de aer şi selectarea opto-electrică¹. Plantele şi maşinile sunt controlate apoi după norme stricte de igienă. Următorul pas e cântărirea iniţială, după indicaţiile exacte ale reţetei. Procesul de amestecare cere multă pricepere, iar durata sa trebuie respectată întocmai. Înainte de umplere, ambalajele şi conţinutul sunt controlate din nou. Sisteme de supraveghere electronice fac imposibile schimbarea sau amestecarea greşită a ingredientelor. Toţi paşii sunt documentaţi impecabil.

 

CALITATE SUSTINUTA

Etape similare de producţie şi control sunt urmate şi în cazul băuturilor tonice din plante, pentru a garanta siguranţa produsului şi nivelul calitativ ridicat. Acest lucru este valabil şi pentru extractele din plante Salus, care stau la baza capsulelor, drajeelor şi tabletelor. Pentru aceasta ne stau la dispoziţie cele mai moderne dotări, precum vaporizatorul computerizat cu ciclu inversat şi vaporizatorul de film subţire rotativ, cât şi un uscător cu bandă şi vacuum sau sofisticata aparatură de distilare.

 

 

PREGĂTIREA PLANTELOR

  • Tratare la rece
  • Sortare
  • Tăiere şi filtrare
  • Selectarea prin aparatul opto-electric ¹

 

 

FABRICAREA PREPARATELOR

  • Alăturarea ingredientelor
  • Proceduri speciale de preparare
  • Împachetare şi umplere

 

CONTROLUL CALITĂŢII

  • Controale de recepţie
  • Verificări de-a lungul procesului
  • Verificări finale extensive

 

 

 

 

¹Nou şi unic în Germania – dispozitivul nostru opto-electric de selectare: în funcţie de formă, culoare şi proprietăţi, plantele şi corpurile străine sunt identificate de o cameră culor şi separate automat printr-un ventil de aer. Rezultatul: cele mai atent selecţionate ingrediente pentru ceai.

Schoenenberger
Recomandări
Vizitatori
» Vizite azi (12-12-2017): 23
» Vizite ieri: 56
» Luna aceasta: 425
» Luna trecută: 1171
» Anul acesta: 15382
» Anul trecut: 16484
» Total vizite: 96241
De la data: 25 Octombrie 2009
Statistici după țări