Phyto Sapiens
„Nimeni nu poate depăşi o problemă de sănătate dacă foloseşte acelaşi
clişeu de gândire care a declanşat afecţiunea" (Thomas Edison)
Programul D-nei Conf. Simona Bostan: 22.10 - 24.10.17 - Timișoara, 25.10 - 29.10.17 - Oradea, 31.10 - 05.11.17 - Constanța
Magazin online - Aici puteti comanda !
EN   DE  
Salus
Informații utile
Apariții media
Colaboratori
» SALUS - CULTURI BIO

ECOLOGIE CU VIZIUNE

„Alimentele şi băuturile nu au voie să fie modificate chimic!” În caietele sale, întemeietorul Casei Salus, Dr. Greither, a susţinut încă de atunci aşa numitele culturi organice-biologice – fără chimie şi fertilizatori artificiali.

 

Cea mai importantă preocupare a noastră sunt ingredientele naturale din culturi ecologice controlate. Nu utilizăm deloc pesticide şi fertilizatori sintetici. Cererea crescută de plante şi accidentul de la Cernobîl din 1986 au motivat decizia noastră de a lua conceptul de cultivare bio a plantelor medicinale şi a celor pentru ceaiuri în propriile mâini.

 

În mijlocul naturii nealterate din Chile, Salus a găsit condiţii ideale pentru cultivarea resurselor ecologice. Apa, solul şi aerul sunt aici pure. La poalele Vulcanului Vilarrica, ne administrăm propriile ferme încă din anul 1991. Cu personal instruit, materii prime biologice pure, fertilizanţi naturali şi multă muncă de dezvoltare.

 

Fermele sunt dotate cu tehnologie modernă pentru semănarea plantelor, controlul buruienilor, dar şi pentru recoltare şi prelucrare. Folosirea resurselor naturale stă însă în prim plan. Pentru uscarea ierburilor se utilizează energie solară. Culturile biologice se află într-un cadru de vis, cu un zid de protecţie natural: în Nord, câmpie, în Sud, râuri antarctice, în Est, Anzii, în Vest, Pacificul. Suntem mândri şi de câmpurile cu plante medicinale şi de plantaţiile cu pomi fructiferi îngrijite manual. Cât cuprinde privirea – muşeţel, mentă, genţiane şi fructe de pădure.

 

„Omul înţelept nu se uită în urmă, ci înainte” (Epicharmus)

 

Agricultori licenţiaţi, ingineri agrari, biologi şi farmacişti lucrează aici mână în mână – la cultivarea sistematică a plantelor sălbatice, la selecţia seminţelor sau la alegerea soiurilor de plante medicinale.

 

Specialiştii noştri stabilesc termenele ideale de recoltare, cât şi cele mai bune metode de prelucrare şi uscare. Astfel garantăm păstrarea optimă a ingredientelor active în plantele medicinale uscate.

 

Pentru calitatatea produselor noastre folosim doar cele mai valoroase materii prime. Plante în stare proaspătă, 100% naturale, provenite de la partenerii noştri din Magstadt, stau la baza sucurilor din plante medicinale Schoenenberger.

 

Sprijinim micii înteprinzători rurali în proiecte bio derulate în Africa, Asia şi America de Sud. În Nepal protejăm rădăcina ameninţată Jatamansi, în Namibia susţinem cultivarea ghearei diavolului, pentru a beneficia de conţinutul exclusiv natural al plantelor. Mai mult, suntem implicaţi în proiecte comune monitorizate cu comunităţile San (băştinaşi ai Namibiei).

 

Contractele pe care le încheiem cu furnizorii garantează un venit sigur pentru producător, crează locuri de muncă vitale şi conservă structurile micilor antreprize rurale.

 

Simbolul Bio al Salus este un indicator al celei mai înalte calităţi şi purităţi a preparatelor. Produsele cu acest simbol sunt supuse celor mai exigente testări şi sunt ecologice, căci materiile prime provin garantat din culturi biologice.

 

 

 

Schoenenberger
Recomandări
Vizitatori
» Vizite azi (23-02-2018): 2
» Vizite ieri: 44
» Luna aceasta: 970
» Luna trecută: 1323
» Anul acesta: 2293
» Anul trecut: 16084
» Total vizite: 99236
De la data: 25 Octombrie 2009
Statistici după țări