Rețete mic dejun / prânz / cină
Retete cina
Chiftele vegetariene - 370 kcal:• 2 morcovi (100 g) * Morcovii, dovlecelul si ceapa se curata, se rad si se amesteca cu oul si faina; se adauga verdeata taiata fin, sare, piper si se prajesc în tigaia unsa cu ulei de masline; brânza dulce se amesteca cu apa rninerala, sare, piper, boia dulce si verdeata proaspat tocata. Se poate adauga putina zeama de lamâie si se ase¬zoneaza cu gogosar sau paprica rosu. In loc de chifielute se pot fierbe 5 cartofi în coaja si se servesc cu sosul din crema de brânza dulce. |
Mere umplute - 388 kcal:• 1 măr acrișor (200 g) * Marul se spala si se taie pe jumatate, se curata miezul si se scot sâmburii; interiorul se va unge cu amestecul din 1/2 lingurita unt si 1/2 lingurita miere dupa care se introduce la cuptor timp de 15 minute la 200°C. între timp se amesteca brânza dulce cu iaurt, apa, zahar vanilat, 1 lingurita de miere si se toarna în jumatatile de mar coapte; se asezoneaza cu seminte de floarea soarelui, scortisoara, ghimbir si lamâita. |
Supa de dovleac - 352 kcal:• 250 g pulpa de dovleac (Hokaido) * Se taie legumele în cubulete mici, iar ceapa tocata marunt se caleste scurt în uleiul de rapita; se adauga legumele, se toarna apa si se lasa sa fiarba 10 minute. Se paseaza legumele si se condimenteaza. în momentul servirii se adauga o lingurita de iaurt Se poate servi cu 1-2 felii de pâine intermediara. |
Ciuperci gratinate — 392 kcal:• 1 ceapa mica * Pâinea se coace 2 minute la cuptor; între timp se toaca marunt ceapa, ciupercile se curata si se taie în patru si se calesc în tigaia unsa cu ulei de masline; compozitia se împarte pe cele doua felii de pâine. Brânza Feta se farâmiteaza si se amesteca cu iaurtul, usturoiul strivit, sarea, piperul, curry si se adauga peste ciuperci; se mtroduc la cuptor 15-20 minute la 220°C, apoi se adauga patrunjelul proaspat. |
Pizza în tigaie - 400 kcal:• 50 g faina intermediara * Se amesteca faina, oul, apa minerala si sarea si se lasa câteva minute; între timp se taie rosiile si ardeiul rosu în felii circulare iar dovlecelul în cubulete; în tigaia încinsa si unsa cu ulei se adauga compozitia, se reduce focul, dupa care se adauga legumele, sarea, piperul, oregano, se acopera cu cascavalul ras si se coace în tigaia acoperita pâna ce cascavalul se topeste. |
Salata italieneasca cu tortellini - 326 kcal:• 70 g tortellini cu umplutura de legume * Se fierb tortellini si se lasa sa se raceasca; separat se toaca ceapa verde iar rosiile si ardeiul se taie în felii mici si se amesteca cu torte¬llini; se pregateste sosul din: ulei, otet, mustar, miere, sare, piper si busuiocul taiat marunt si se lasa câteva minute, dupa care se adauga peste compozitia initiala. |
Important:* Pentru cei care doresc sa intensifice procesul de detoxifiere si activare metabolica, în primele trei zile, masa de prânz poate fi înlocuita cu o supa de legume (2-3 portii), iar dimineata si seara se va consuma amestecul din produse Schoenenberger.
|
Supa de legume: - 326 kcal:• 150 g morcov, patrunjel, telina * Legumele se taie în cubulete mici si se fierb timp de 10-15 minute dupa care se strecoara, se adauga drojdia, sarea si verdeata tocata marunt. |