Phyto Sapiens

Ziua 1 - Ziua 2 - Ziua 3 - Ziua 4 - Ziua 5 - Alternativ (prânz)

A patra zi

Mic dejun:
Mere coapte cu stafide


•  1-2 mere
•  scortisoara
•  1 lingurita fulgi de migdale
•  1 lingura stafide.

Se spala merele, se elimina sâmburii si se coc în cuptor la 180 grade, se presara scortisoara, fulgii de migdale si stafidele.

 

Prânz:
Pastârac prajit, broccoli, fenicul si cartofi

•  2 linguri ulei
•  1 pastâmac de marime mijlocie broccoli
•  14 fenicul
•  2-3 cartofi sare
•  piper alb
•  ghimbir
•  verdeata

Cartofii se spala si se fierb în coaja. Legumele se taie în bucatele mici si se calesc în ulei cca. 7-10 minute. Se adauga mirodeniile dupa gust si se asezoneaza cu verdeata.

 

Cina:
Supa de dovlecel cu nuci


•  1 ceapa mica
•  1 catel de usturoi
•  2 dovlecei
•  2 cartofi
•  20 g nuci
•  sare, piper, nucsoara
•  2 linguri de ulei
•  125 ml suc de morcovi
•  apa
•  125 ml zeama de legume

 

Se curata ceapa, usturoiul si cartofii, dovlecelul se taie în felii subtiri, se curata nucile. Legumele se calesc în ulei, se adauga sucul de morcovi si zeama de legume si se fierbe scurt la foc moderat dupa care se paseaza, se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust si se asezoneaza cu nuci.