Phyto Sapiens

Ziua 1 - Ziua 2 - Ziua 3 - Ziua 4 - Ziua 5 - Alternativ (prânz)

A treia zi

Mic dejun:
Fructe


•  ¼ portocala
•  50 g struguri
•  1 kiwi
•  1 para
•  1 smochina uscata
•  miez de nuca.

 

Se spala fructele, se curata, se taie în bucatele mici, se amesteca si se decoreaza cu miezul de nuca.

 

Prânz:
Rosii umplute cu piure de cartofi bazic

•  2 rosii
•  2 cartofi de marime mijlocie
•  1 morcov
•  1 ceapa
•  1 lingura ulei
•  sare
•  piper alb
•  nucsoara
•  busuioc
•  ghimbir
•  hrean

 

Se spala rosiile si se scoate miezul, se curata cartofii, se fierb si se pastreaza apa; ceapa se caleste cu o lingura de ulei, se adauga morcovul curatat si taiat în bucatele mici si se fierbe 5 minute dupa care se adauga cartofii si împreuna cu apa pastrata se paseaza. Se adauga mirodenii dupa gust. Cu amestecul obtinut se umplu rosiile si se presara busuiocul taiat marunt. Se introduce la cuptor pentru 10 minute la 180 grade.

 

Cina:
Supa de sfecla rosie


•  1 ceapa
•  100 g morcov
•  100 g sfecla rosie (fiarta)
•  50 g telina
•  50 g varza alba
•  100 g cartof
•  250 ml zeama de legume
•  2 linguri ulei
•  patrunjel
•  1 foaie de dafin
•  1 lingura zeama de lamâie
•  sare
•  piper alb
•  nucsoara

 

Ceapa se curață și se taie marunt, 1 legumele se spala si se taie marunt, cartoful se curata si se taie în cuburi mici, patrunjelul se taie marunt. Ceapa se caleste în ulei, se adauga zeama de legume si se lasa la fiert circa 10 minute, apoi se adauga cartoful si restul legumelor si mirodeniilor si se lasa cu capac înca 15 minute la fiert. Se adauga dupa gust sare, piper si zeama de lamâie si se garniseste cu patrunjel.